hhhh.dk

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Bolig

E-mail Print PDF

”Bolig”.

Ordene kommer fra en svag pjevset stemme, som knap kan høres i vinden. Vi er på transitionen mellem Tømmerpladsen og Moesgård Strand. Tempoet er højt og vinden er kold. Det trænger knap ind i underbevidstheden… ”Hvem tænker på bolig på dette tidspunkt?”

 

Vi er langt væk hjemmefra, efter en dramatisk dag. Alle var ellers til stede fra start, undtagen Søren Ravn som i ført ørevarmer-rødt og kropsnært, hentede os ved foden af stigningen mod Fugletårnet. Gonzo-journalisten havde rejst sig fra den alvorlige skade, som han pådrog sig under den strabadserende BC-bjergtur. Henning ville lære Kurt hvordan man løb langt, men Kurt blev set alene i skoven sidenhen, så hvem der lærte hvem hvad, står uklart. Helbo var i storform, dog mest om lårene, og så var der de andre. Eggert Spielberg, Bollerup med ny hjemmeside, Taxa-Peter, Lade Anders, Gudjon, Ærlige Frank, John GF, og fantastisk mange flere.

BC mente vi var for mange og satte i fart med Eggert som ”partner-in-crime”. Så de bagerste måtte væk, og en for en faldt de fra, på den kolde decemberdag, så vi ved Skovmøllen var reduceret med 70 %. Dødvægten var smidt og nu skulle det ”rolige” tempo præge resten af turen. På vej mod Tømmerpladsen foreslog Bollerum en lille omvej langs et nyt Mountain-bike spor. Det var alligevel for aparte for de fleste, men 4 mand valgte det rigtige og en pagt blev underskrevet, der i skovbrynet helt alene. BC måtte knækkes på vej hjem, der var ingen anden vej når udgangstempoet skulle hævnes. Struense førte an og de sidste 3 (Taxa-Peter, Lade og Bolerum) var tavse, hvilket i situationen blev betragtet som samtykke. Planen lå klar da alle igen mødtes ved Gudjons Plads.

 Øjeblikket efter indledtes et angreb alene rettet mod ”Skarpretteren fra Tranbjerg”. Der var alt at vinde og intet at tabe.

”Bolig”. Stemmen lyder desperat. Angrebet virker og mastodonten er i knæ. Ved Moesgård Strand sorteres levende og døde. BC er bleg men fattet, men virker ikke synderlig generet. Dog måtte han tilstå at han for første gang i efterårssæsonen havde brugt det forbudte ord, som kun rimer på bolig.

Taxa-Peter er ramt hårdt og kommer sig ikke. Falder til sidst helt ud af syne, og kun en beroligende SMS forhindrer en eskadrille redningshelikoptere i at gå i luften.  Når der spilles skak, så koster det bønder.

Dagen afsluttes via Filtenborgs Plads og ganske mange kommer med hele vejen rundt på de 21 kilometer…også Peter forståes.

Chaufføren smiler indforstået, venligt
»nåh...og hvor skal vi hen...»
Jeg rasler lidt med plasticposen
"... for fanden ... kør mig hjem igen ...
der er noget jeg har glemt,
jeg måske kan nå endnu .. 


Niels 

Last Updated on Sunday, 06 December 2009 23:05