hhhh.dk

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Nytårsløb i Ådalen

E-mail Print PDF

Årets sidste løb blev traditionen tro Nytårsløbet i regi af HHHH. Mange andre klubber, byer – ja endog lande har kopieret vores ældgamle tradition og selv stablet tilsvarende nytårsløb på benene – dog ikke med samme kvalitet og æra som vort løb.

Igen i år var Mogens og Efterskolen Ådalen i Hørning vært ved nytårsarrangementet. Vi var 15 mand der havde fundet vej til Hørning den 31. december 2014 kl. 10:00. Andre HHHH’er valgte at deltage i nogle af de nyetablerede klub- eller byløb.

Ruten var planlagt til at være den nye natursti rundt om Hørning med en strækning på ca. 10 – 11 KM. Mogens havde skaffet et lamineret kort over ruten og jeg havde gået ruten en enkelt gang i forbindelse med indvielsen i september måned – så helt galt kunne det ikke gå.

Af sted det gik på den fint afmærkede rute ned over første fugtige eng langs Aarhus Å, så alle havde våde fødder (1. gang) inden der var løbet 300 m.Videre af ruten på stier og markveje i starten med Mogens og undertegnede som guider. Valdemar ”hang lidt i bremsen” og BC holdt kyndigt hele holdet tilbage med myndige ”hold igen kommandoer”. Ca. halvvejs blev Skanderborgvej krydset syd for Hørning og igen ned på et meget fugtigt engareal – og endnu mere vand til fødderne. På hjemturen havde BC fået fornyede kræfter, og selv om Valdemar stadig hang lidt bagefter satte BC et raskt tempo i front. Selv om vi forsøgte at råbe BC an var det først en oversvømmet gangbro langs Aarhus Å der kunne stoppe ham. Gangbroen var bygget som en del af Hørning sti – projektet. Men der var åbenbart ikke taget højde for vinter-vandstanden i åen under projekteringen. Så BC og Kurt (post) valgte at forcere jernbanen op og ned ad jernebaneskråningen – vi andre valgte at løbe/gå på den oversvømmede bro med vand op til lægmusklerne – det var en rigtig kold omgang men hurtigere end den rute BC og Kurt valgte. Herfra var der ca. 1 KM tilbage til Efterskolen (med BC bagved). Samlet distance 10,136 KM (anslået vægtet gennemsnit af de målte distancer på GPS-urene ☺). Efter løbet kunne Per Holbo og Jan Wadsholt ikke nære sig – de tog en dukkert i Aarhus å efter turen, nu hvor sko og fødder var våde i forvejen. Herefter det traditionelle holdfoto og efter omklædning og bad var det tid til at ønske hinanden et godt nytår over en kop øl og lidt chips.

Et stort tak til Mogens for planlægningen og for at lægge lokaler til nytårs-løbeturen. Der var enighed om at næste nytårsløb igen skulle være med udgangspunkt fra Efterskolen Ådalen i Hørning. Årets rute var spændende og afvekslende men noget/meget fugtig, og decideret løb i den vinterkolde å satte nye standarder for hvad en rigtig HHHH’er kan klare.

RIGTIG GODT NYTÅR

Tom Knudsen