hhhh.dk

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

HHHH NICE

E-mail Print PDF

altDa der manglede mulighed for start i Berlin, hvad der i 2014 kun bliver endnu sværere, havde en trio fra HHHH valgt at fokusere efterårets manglende træning mod Marathon des Alpes-Maritimes fra Nice til Cannes den 10. november. 

Turen var et nyt forsøg på motivationsbaseret træning, karakteriseret ved, at hvis man ikke kan løbe hurtigt, er det sgu lidt sjovere at løbe langt, hvor der er pænt i varmen. Turen havde desuden det formål, at tjene som scouttur til en startup virksomhed, der inden pensionsalderen skal kunne tilbyde løbe-B&B til vintertrætte hunde, der vil væk fra Søsterhøj og Ringvej Syd og træne under varmere himmelstrøg.De maritime hunde fra afdeling syd og øst havde aftalt en fællestur med Kjøbenhavner Kim som turleder.


Kim havde udvalgt et passende palæ fra en tidligere russisk konsulinde ved rivieraen i Nice med havudsigt, til en god jysk pris. Under turen kom det frem, at Kim ikke har boet i Kjøbenhavnstrup eller på djævleøen siden sit 18 år, og at han derfor nu for længst har levet længere som jyde end som Kjøbenhavner, og at han nu lyder navnet intervalkongen fra Højbjerg. Desuden deltog rejsedirektøren Michael V., som på forhånd havde sagt, at denne gang ville han komme flyvende til løbet, og afpasse udfordringerne i løbet til det passende, således, at der var kræfter tilovers til at kunne være flyvende også på rejsen hjem. 


Til at bære tasker og rejse på turistklasse havde intervalkongen og rejsedirektøren udtaget hangaround Jan T., fra HHHH- afdeling øst. Endelig havde Marathon des Alpes-Maritimes yderligere deltagelse fra HHHH ved Kurt post, der klogelig havde valgt et andet rejseselskab end at rejse med de tre andre hunde og deres følge.Efter en hård arbejdsdag fredag med en godt fløjet rejse fra CPH til NCE af rejsdirektøren, der samtidig kunne læse om doping, gul feber og belgisk cocktail, blev hundetrioen godt indlogeret i 20 graders luft og vandtemperatur på hotellet i Nice, hvor rejsedirektøren og intervalkongen fik gode værelser med udsigt, mens hangarounden fik værelset til gården. 

Straks efter ankomsten havde intervalkongen arrangeret spisning på en nærliggende restaurant, der lå tre km væk langs strandboulevarden og som blev kaldt frøen på den lokale dialekt, hvor der blev skaffet alkolfri fransk øl og hvidvin til en passende menu uden pader. Lørdagen blev efter afsluttet morgenmad udenfor indledt med to kms løb til indskrivningstedet, hvor der ud ovre numre, blev udleveret sponsortrøjer og indendificeret koryfæer som Kurt Post og Wilson Kipketer fra andre rejseselskaber. Herefter var der scoutning i Nice efter passende muligheder for at investere i fremtiden, tjekke op på museer, frokoststeder og badeanstalter med mulighed for liggestole og servering på strandstole som opladning. Aftensmaden blev skaffet på en nærliggende fransk restaurant med alskens pasta, og en tjener som af rejsedirektøren og intervalkongen ihærdig forsøgte at overtale til at booste karrieren ved at få et job som servicemedarbejder i Marselisborg hallen.

Søndag morgen var der aftalt morgenmad udenfor kl 6., hotelpersonalet dukkede op kvart over, og der var start kl. 8. Passende tid til at få godt med uro i maven. KL. 7 afgang i let løb mod starten 2 km længere henne af strandboulevarden. Nem aflevering af omklædningstøj i lastbiler, der skulle fragte deltagernes grej til Cannes. Toilellterne blev droppet da, der ca var 10 toiletter til de 10.000 deltagere.Efter det sædvanlige fusk endte rejsedirektøren, intervalkongen og hangarounden i startgruppe B selv om hangarounden (ved en fejl!) havde fået lov til at starte i gruppe A med Paula Radclife, Wilson Kipketer og alle de andre korryfæer. Starten gik og der var af intervalkongen dikteret 4.30-4.45 i tempo og enhver afvigelse af dette var på udmeldt som urealistisk i hvetfald, hvad angik noget der var hurtigere, skulle det vise sig. Starten gik i perfekt vejr lidt skyet 18.grader, hvilket ikke forhindrede intervalkongen at påføre sig en passende Batman maraton solbrille. Derudover var der udsigt til masse løbere og kyststrækningen til Cannes at se frem til. God start og alle kom forbi hotellet, der lå efter 2 km. 

Allerede efter fem km og 23 min. i nærheden af lufthavnen blev trioen passeret af en godt løbende Kurt Post. 10 km og hestevædløbsbanen blev passeret i ca. 47 min, hvilket var godkendt af intervalkongen. Ud af det blå dukkede to danskere fra Stenløse Ølstykke Atletik og Motion (SØAM) op, som prøvede at hænge snakkende på, hvilket udløste en højere temposætning fra Intervalkongen. Efter 15 km rundes de imposante byggeri Villeneuve-Loubet Marina Baie des Anges, der ligner Klintegården, i en futuristisk skrue gange 10. Her var der også hårdt presset mulighed for at få udrettet det som ikke kunne gøres i startområdet. Rejsedirektøren went nature og løb i forvejen mens intervalkongen og hangarounden benyttede de opstillede facilliteter i nævnte rækkefølge. Afbrækket gjorde at Intervalkongen satte tempoet ned under 4.30 de næste 4-5 km indtil rejsedirektøren og SØAM var indhentet samt nogle andre danskere overhalet, der havde generet rejsedirektøren på hans naturlige ligefremme løbestil . Halvmarathon rundet i lige under 1.40. Trioen løb ind i Antibe, dejlig by, i 4.40 tempo, straks efterfulgt af en bakke op mod Picasso museet, hvor tempoet nærmede sig 5.00, 25 km rundet i 1.55. Ned af bakken ud af Antibe førte Intervalkongen igen an i lige under 4.30. SØAM var stadig i nærheden. 

Væskeindtag var nu helt nødvendigt, det var blevet godt lunt og der var flere gange forsøgt med indtagelse af klorholdigt vand fra baljer, men godt ude på ruten begyndte der at komme cola og appelsiner på bordene, og der blev taget godt fra. De store huse i Antibe blev afløst af strandpalæer, der fik de udmærkede boliger i komponiskvarteret til at badehuse. Der var nu kommet sol og en tiltagende vind sammen med en formiddabelt vue over hvad revieraen kan tilbyde. 30 km rundet i 2.19, rart at vide at de første nu var i mål, men vi andre fik rundet Antibe halvøen og løb ind i stærk sidevind i den ikke mindre skønne Juan-bugt. Efter 35. km er tempoet i sidevinden opppe på 5,00 min og Intervalkongen trækker lidt ind i læ og sender hangarounden frem for at tage noget vind og sand. Tempoet omkring de fem hold sig til de 40 km, hvor rejsedirektøren udbryder at vinden er nu aftagende og hangarounden udbryder at der er badetur i bølgen blå bagefter. Netop derefter drejes der om hjørnet ind i Cannes og vinden skifter til stærk vesterhavskulling, der bøjer palmerne og får småregnen frem og bremser fremfærden til 5.20 frem mod de 41 km. 

Rejsedirektøren har fået nok af modvinden og spørger om vi har passeret de 41, hvilket hangarounden ikke har konstateret, men får i det samme øje på km. skiltet godt ud i horisonten, tempoet er nu frem til skiltet sunket endnu et hak til 5.20, og alting flyver om ørene. Endelig nås skiltet og det er ikke 41 men 42 km, og en sand glædesstormdans på Croisetten i Cannes udfoldes, og det sikres af rejsedirektøren og hangarounden, at Intervalkongen er med i mål i stormen og SØAM er bagude. Tiden var for en gangs skyld over 3 t, hvilket helt klart skyldes forholdene og at der bevidst var valgt det helt rigtige udgangstempo efter formen, og konstateredes i orden mellem Wilson Kipketer/Kurt Post der løb 7/2 min hurtigere og venstre politikerne Jens Rhode, der anerkendende sagde godt løbet efter han kom i mål noget bagefter. Et par af dem der ikke blev fanget i stormen kom under 3 t og vandt på 2.14 .

altEfter at have modtaget en impossant rygsæk og medalje gik turen hjem med tog mod Nice. Dejligt med særtog og siddeplads til marathonløberne, og efter at have gået fra stationen til hotellet gik vi til stranden strandenstolene og frokost på stranden med store fadøl og stake frittes. De efterfølgende to dags afslapning og scoutning var ren skøntur i Nices gamle bydel, forretninger, strandstol og god mad på endnu flere af de steder som intervalkongen havde reserveret bord på. 

Tirsdag middag sørgede rejsdirektøren for endnu en sikker flyvning hjem til det dejlige novembergrå Danmark. Det kunne dog ikke slå skår i glæden over en fantastisk tur og løb, og hvem ved måske er en startup løbe B&B på vej i det sydfranske.

Kim

Last Updated on Monday, 25 November 2013 21:07