hhhh.dk

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

HHHH tæt på triumf i stort stafetløb!

E-mail Print PDF

HHHH tæt på triumf i stort stafetløb!

Her i årets sidste måned afvikedes for første gang nogensinde et nyt stafetløb. Aarhus Firmasport inviterede til juletræsstafet tirsdag d.11.december. Løbet foregik i sportshallen på Paludan Müllers vej og i terrænet på Vestereng. Distancen var 10 x 1.500 meter på en sneklædt fakkeloplyst varieret rute. Selve stafetskiftet skete omkring et stort juletræ i sportshallen.

HHHH, som før har haft stolte placeringer i år ved Aarhus Firmasports arrangementer (Farlige Frank kom på podiet onsdag d.12.juni i Bike-Run-drive-eat-watchmovie-løbet), var repræsenteret af doktor Andersen og Deres udsendte. Da det var et firmaløb stillede vi op under navnet Vestergaard & Andersen Sportsrejser Aps. Vi kom op imod store firmaer som Loebeshop.dk, Lindberg-HR, receptionen fra Hotel Atlantic og tre nissehold fra restaurant Skovmøllen. Nisserne, nissepigerne og hyggenisserne. I alt 12 hold stillede til start. Så en top 10 placering var indenfor rækkevidde for vores ekspanderende rejseselskab. Som i øvrigt regner med at udvide kataloget med en guidede tur til foråret. Temaet vil være store HHHH-mestre.  Og der vil løbes forbi historiske steder hvor sejre er vundet af fortidens mestre. Men herom senere i 2013-kataloget. Andersen løb første tur på den svære rute, der ud over fakkeloplysning og dyb sne, rummede 10 pensionister der viste vej og en grumme stigning. Andersen løb os ind i kampen om en podieplads.

Nu var det min tur. Rundt om juletræet, hen over det glatte sportshals gulv. Ud gennem en 80 cm bred dør. Ud i den kolde mørke decemberaften. Vores depecher var små halogen lommelygter, så jeg kunne se løberne omkring mig.

Jeg huskede det gamle HHH-løberåd: ”Hovedet under armen og løb stærkt”. Jeg havde brug for det. Foran var en ungersvend halvt så gammel som jeg. Iført nyt løbetøj og et voldsomt tempo. I bunden af Vestereng heppede en pensionist på mig. ”Det er flot. Du er en hård nyser” råbte hun. Eller det tror jeg at hun råbte. For farten var høj og pulsen oppe. Måske råbte hun i virkeligheden: ”Det er ikke godt, jeg står og fryser”. Jeg hørte det ikke helt tydeligt, mens jeg efterlod den frysende pensionist i mit kølvand.  Nu skiftede jeg med Andersen til 3.tur. Vores skifte gik galt og vi mistede dyrebare 100-dele af sekunder. Jeg troede, at depechen skulle afleveres slukket, hvilket viste sig ikke at være tilfældet. Men Andersen fik den tændt og løb af sted.  Vi lå nummer 2.

Mens Andersen knoklede på Vestereng, prøvede jeg at få en deal med dommerbordet. Da det mislykkedes, prøvede jeg at psyke de andre løbere, ved at spille cool, sætte mig ved et julebord og spise lakridspastiller. Jeg tor, at de synes jeg var ret cool. Andersen løb ind som nr. 2 i hallen og havde øget vores føring. Men igen, gik vores lommelygteskifte galt. I trængslen i skiftezonen (vi var på det tidspunkt 6 personer i den) kom Andersen til at blænde mig med depechen. Dyrebare nanosekunder gik tabt og de unge fyre på 1.pladsen øgede usportsligt deres forspring. Sådan gik løbet omgang efter omgang. Vi øgede vores forspring til 3.pladsen og kunne nyde de sidste skift i forvisning om, at endnu en podieplads til HHHH var sikret. Jeg løb sidste tur. Her var flere af faklerne og pensionisterne forsvundet. Men hjem kom jeg.  Det første juletræsstafetløb var slut.

Til næste år skal det være en fast bestanddel af HHHH’s årskalender. Vi bør kunne stille med en del hold. Og man bestemmer selv antallet af løbere på holdet. Alt fra 2-10 løbere er tilladt.  Som aafs skriver på deres hjemmeside: Vi er klar igen i 2013. Tirsdag den 10.12.2013 kl. 17.30!

Vestergaard & Andersen Sportsrejser Aps er klar. Er I?

Michael