hhhh.dk

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Læsø 2012 – var det hundenes genfødsel?

E-mail Print PDF

Jeg proklamerede frisk og frejdigt til Rejsedirektøren på et tidspunkt på Læsø, at jeg nok skulle være mand til at skrive et godt og fyldigt referat fraårets store sommertur i HHHH-regi.

Nu er det sådan med referat skrivning, at det kan sammenlignes lidt med en løbetur i hunde-regi. Nogle gange har man gode ben, og man nærmest flyver hen af de velkendte skovstier, imens andre gange er benene som fyldt med bly, og det er en sej kamp blot at nå til vandhanen i Hørhaven. Det sidste scenarie gjorde sig gældende i forbindelse med udfærdigelsen af dette referat. Et ord er dog et ord, og en mand er i et eller andet omfang en mand – så her følger lettere forsinket et referat fra årets sommertur. 


Fredag den 24. august kl. 13 trillede jeg min lille bil ind foran Marselis-Hallen og samlede Eggert op. Første stop var hos Jan Trane for afhentning af aftensmaden, hvor han og Eggert senere ville være vært en ved omgang Chili Con Carne.

Overlærer Kruse blev samlet op og herefter gik turen i retning mod Frederikshavn.

I Frederikshavn mødtes alle mænd på færgelejet. Bagage og cykler sørgede BC for, og færgen stævnede ud i retning mod Læsø. Årets arrangører af turen var primært BC som havde forbindelser til værtsparret Peter og Lisbeth, som ejede og drev Østergaard Bed & Breakfast.

Vel ankommet til Læsø stod den nu på en lille rask løbetur til opholdsstedet. Alle hunde klædte op midt på færgens ankomstplads – generthed og manglende lyst til at fremvise bart kød er for hundeflokken en by i den fjerneste del af Rusland. Rejsedirektør Vestergaard proklamerede at det var en lille let løbetid på ca. 9 km. – turen blev vist tættere på 12 km. hvilke flere knap så veltrænede hunde på det kraftigste gav udtryk for. Vi ankom til Østergaard Bed & Breakfast – og man følte på det nærmeste at man var kommet til paradis på jord. Lækre værelser/lejligheder, skøn fælles spiserum, et orangeri meddesigner, var BC himself. Skønt parkområde med liggestole, hængekøjer osv. Værtsparret Peter og Lisbeth var selv ivrige løbere, og man følte sig i den grad velkommen og godt tilpas fra første færd, og parret var venligheden selv.

Aftensmaden blev indtaget og der blev hygget hundene imellem. Lørdag startede ud med et dejligt og solidt morgenmåltid. Løbeturen blev aftalt til kl. 11 efter løbemæssig forstærkning var blevet sejlet ind fra fastlandet i form af to stærke løbere – nemlig Københavner-Kim og Johnny som er hundenes håb i Berlin.

Rejsedirektøren som er kommet meget på Læsø – bl.a. i svigerforældrenes sommerhus – var turguide. Vejret var super – solskin med let skydække og temperatur på godt 20 grader.

Da hundenes formstyrke og dermed løbemæssige formåen svingede en del valgte gruppen fornuftigt at tage 4 cykler med på turen. Det viste sig som en rigtig klog disposition, da det gav en rigtig god og harmonisk løbetur for både de rigtig stærke og de mindre stærke løbere fik optimalt udbytte ud af turen. Et koncept som helt sikkert kan benyttes på lignende ture.

Jeg havde aldrig besøgt Læsø tidligere, og må sige at løbemæssigt er det suverænt. Godt underlag, stort set ingen bakker og stort set ingen trafik. Det blev efter min opfattelse en af de bedste løbeture i hunderegi i de seneste 2-3 år. Alle havde lysten og gejsten til at yde det maksimale. Nogle var småskadet, mig selv inklusive, men alle gav hvad de havde, og nogle præsterede næsten over evne og overraskede positivt. Lille Jens var tilbage med godt humør og en kommentar til alt og alle, men han lod også benene tale og var både holdbar og hurtig. John Christensen løb de 30 kilometer med en lethed og et overskud som lover godt for fremtiden. John var senere om aftenen i et vældigt humør, og hans næsten barnlige glæde over dagens fantastiske løb var en oplevelse og meget smittende. Johnny og Michael som begge skal løbe i Berlin virke klar og tændte, og det bliver en oplevelse at se tiden de runder målstregen i. Jeg håber oprigtigt at Johnny får brudt muren, og kom ind i en tid under den magiske grænse på de tre timer. I det hele taget havde rigtig mange løbere, måske lige med undtagelse af mig selv, formpilen opad og det var en fornøjelse at være vidne til :-)

Glade og trætte vendte hundeflokken retur til Østergårds. Vejret var stadigt pragtfuldt, og nu blev der slappet af i solen. Aftensmaden tilberedte vi alle i fællesskab. Jomfruhummer med brød og Culottesteg på grill med kartofler i ovn samt salat og brød – velbekomme.

Jeg ramte puden omkring kl. 1 og næste morgen cyklede jeg med Flemming og Ole til vandet til en morgen dukkert. Efter morgenmaden drog flokken til området med sydesalt, hvor det berømte Læsø salt blev udvundet/fabrikeret. Vi fik et spændende foredrag om saltets historie og Læsøs placering i denne forbindelse. Vi der ikke kunne få løb nok var løbet til området og løb på vejen retur til Østergaard omkring Rejsedirektørens svigerforældres sommerhus. Her kunne vi bl.a. se dokumentationen for Rejsedirektørens deltagelse i det første Læsø Maraton, som resulterede i en flot 3 plads.

Løbemæssigt hed min weekend 17 km. fredag, 26 km. lørdag og 17 km. søndag. De rigtig seje hunde havde løbet 30 km. lørdag – men alle havde i den grad præsteret maksimalt i forhold til eget formniveau.

Det havde været en pragtfuld weekend med masser af hård koncentreret træning og en god del hygge. I min verden et godt og det rigtige koncept for hundenes årlige sommertur.

I skrivende stund ser jeg frem til mange gode træningsture (forhåbentlig snart i en skadefri udgave) i vores lille løbefraktion, som jeg tror vi alle, qua vores snak på turen, var enige om, var værd at kæmpe for og bevare mange år frem i tiden. God løbemæssig vind til alle i den kommende tid ;-)

Lille-skat  (Poul)