hhhh.dk

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Et tak må være på sin plads!

E-mail Print PDF

Aarhus 1900’s klubmesterskaber i 10 km landevej blev afviklet på en råkold våd forårsdag med 15 m/s vind fra først syd/vest og senere syd/øst.

Stemningen før løbet var på spændt – konkurrenterne blev vel hilst og løbets taktik blev tilrettelagt.

Skatte Poul var mødt op velforberedt på vinden fra alle verdens hjørner, idet han havde været udsendt til Skjern og løbet vestjysk maraton. Dette skulle senere vise sig at give pote og Poul kom ind på den bedste tid på en 10k i år (38:47!)

Ole Dalgas mødte op til tiden, men som vanligt helt uforberedt - og igen viste det sig, at denne ”ikke trænings” taktik betalte sig med en tid på 37:52!

Søren Boy havde påtaget sig hvervet som harer for sin bror som skulle ind under 45 minutter, hvilket til fulde lykkedes – tiden blev 43:37. Dette skulle vise sig at tjene to formål, idet Søren snart skal være harer for en løber, der skal løbe en maraton på under 3 timer – nu uden præstationsangst.

Løbet blev som vanligt startet i hæsblæsende tempo samt modvind og den første km blev løbet i 3.31 åbenlyst for hurtigt for de fleste. Henrik Toft havde medbragt en ”windbreaker” bestående af Ulrikke og Kenneth kok, hvorefter han lagde sig lige foran mig. Tempoet var 3.36 i snit ud til vendepunktet, hvor Toft nu lagde sig 100 meter bag mig resten af løbet højt råbende til de modpasserende løbere ”flot løbet - godt gået”. Tempoet hjemad faldt til 3:43 og Tømmeren beordrede taktisk sin Teampuls ”windbreaker” væk – Samtidig fik han vinden til at vende, således den nu kom fra Syd/Øst og jeg stadig havde modvind.

Tvivlen begyndte i hvert fald at nage, alt i medens tempoet faldt. Jeg tænkte i mit stille sind, ville jeg holde forspringet resten af turen - ville Toft tage mig i spurten enten barfodet eller på all fire råbende ”godt gået Kim” – jeg var åbenlyst ved at gå ned. Jeg begyndte a resonerede, at det også var både unfair og usportsligt at medbringe en ”Teampuls Windbreaker” og vende vinde. Med disse odds kunne man ikke kæmpe.

Løbet blev afgjort af en trofast og lystig back-up gruppe udsendt fra Hennings Hårde Hunde bestående af Claus Ditlevsen, Helbo og Tom. Frejdigt cyklende, lidt som engle, svævende de rundt omkring os med opmuntrende og livsglade opråb ændrede dette alt i mit sind. Herefter var oddsene var i hundenes favør og puls pigerne kunne gå hjem uden metal!

Stor tak til Claus Ditlevsen, Helbo og Tom som var mødt op på cykler og fulgte os med tilråb på hele turen. Dette er i hvert fald var årsagen til, at Toft ikke havde en chance i spurten de sidste 100 meter fra målet, i ved fra broen, hvor min km/tid blev noteret til 3:03, så selv tømreren fra Teampuls måtte give op – 36:59 og 5 sek. før Toft! (som løb sin bedste 10km i år)

Til Aarhus 1900 klubmesterskaber 2012, blev der således høstet 3 medaljer.

Lars Bollerup løb i 39:26 og vandt foran Olsvig i samme aldersgruppe med 3 sekunder.

Gudjon vandt overbevissene sin gruppe og kom ind under 40 minutter!

Arentoft kom ind 30 sek. efter Cay Hyldahl-Iversen.

Allan Strand havde håbet på en tid under 35 minutter, men der var for meget vind i håret – han kom ind i 35:20 - ny pr!

Løbet blev vundet af Nicolaj Jacobsen som kom ind i 33:58.

Et tak må være på sin plads!

Kim